Visningsklar bolig

Hvor mye skal du legge i styling? Det er lett å bli blind på egen smak. Her får du tips til hva du gjør lurt i å gjøre før du inviterer til visning. Hvis det er feriebolig vi selger for deg, er det viktig at du sørger for at boligen din er gjort visningsklar etter hver gang du benytter boligen og reiser hjem.

Gjør det skinnende rent

På visning bør boligen skinne. Støvsug og vask alle gulv, og tørk støv av alle overflater og speil. Husk å vask vinduene, så ikke gammel skit ødelegger utsikten.

Frisk luft

Luft godt, bruk vaskemidler og sett gjerne frem stearinlys og friske blomster som gir en ren følelse. Hvis du har kjæledyr, bør du be noen kan passe det under visning.

Ikke la småtteri ødelegge

Ikke la små detaljer ødelegge et ellers godt inntrykk. Dører som knirker, kraner som drypper og toalettet som suser – nå har du en utmerket anledning til å ordne det. Mens du er i gang, skift også døde lyspærer, og fest løse ledninger og lister.

Rydd og rydd litt mer

Klær, oppvask, kjøkkenmaskiner, Shampo flasker og leker – tar du vekk! Familiebilder, barnas kunstverk og andre personlige effekter gjør det vanskelig for besøkende å se for seg at de bor i boligen. Så rydd bort alt du kan. Lat som om du ser hjemmet for første gang. Hva ser du nå som kan fjernes? Ikke glem sånt som kjøleskapsdøra, med magneter, huskelapper og postkort.

Myke detaljer

Heng opp rene, pene og nøytrale håndklær, og sett frem lys for stemningens skyld. Sengen bør du re opp i nøytrale farger, eller om du har, med et pent sengeteppe og noen fine puter. Har du peis? Tenn opp og skap en lun stemning. En fristende fruktskål er et mye brukt triks, og ikke uten grunn.

Ikke glem uteområdet

Rydd bort sykler, strandstoler, badeutstyr, stiger og leker, og ta bort visne planter og busker. Klipp plenen, fei for døren og vask trappeoppgangen. Sett gjerne frem noen friske blomster på trappen – det gir en hyggelig velkomst og et positivt førsteinntrykk. Flytt også bilen, så du gir rom for gjestene.