Torrevieja

Torrevieja befinner seg på Costa Blanca sør i provinsen Alicante i Spania. Torrevieja ligger ca.40 min fra Alicante internasjonale flyplass og har i mange år vært et populært område for nordmenn som ønsker seg en feriebolig.

Torrevieja har rundt 100 000 fastboende, og var opprinnelig en liten fiskerlandsby med stor grad av saltproduksjon. Byen er plassert mellom Middelhavet og to store saltlaguner, kalt Salinas.

Moderne by

I dag fremstår Torrevieja som moderne internasjonal by, som lever godt av turismen og sin store saltproduksjon. Byen er også et populært feriemål for spanjolene.

Torrevieja er en by som lever hele året. En pulserende bykjerne med mange butikker, restauranter og alle servicetilbud. Eget by tivoli og marked på promenaden som er åpent hver dag. Markedsdagen i Torrevieja er fredag. Markedet er enormt, her finnes forskjellige produkter som klær, frukt og grønt, krydder, blomster mm.

Havnen i Torrevieja er et populært område med restauranter og trendy uteplasser.

Sportsbyen Torrevieja.

I det offentlige idrettsanlegget i Torrevieja kan du nyte fasiliteter av høy kvalitet. Området er meget populært og har mange tilbud som kan benyttes av alle. Området er tilrettelagt for funksjonshemmede. Her kan du velge mellom stort innendørs og utendørs svømmebasseng, tennisbaner, padel, squash, treningsrom, og store flotte kunstgressbaner som ligger der og kan benyttes når det er ledig kapasitet.  I tillegg en utendørs friidrettsbane i flotte omgivelser, med 400 meter løpebane som er opplyst på kveldstid, fri til bruk, mm.

Vann park

Rett i utkanten av byen er det opparbeidet en attraktiv vannpark til glede for folk i alle aldre. Vannparken kan tilby gode fasiliteter og fornyes hvert år.

Strategisk til

Når du bor i Torrevieja har du et flott utgangspunkt for å utforske områdene rundt og resten av Spania. Store byer som Alicante, Murcia og Cartagena befinner seg en rask biltur unna. En mengde landsbyer og strender er innen kort rekkevidde. Fra Alicante kan du ta hurtigtog til Madrid, tog til Barcelona eller Valencia, samt toget opp kysten på Costa Blanca nord. Andalucia og muligheter for skikjøring er ca. 4 timer unna. Her er det bare muligheter, som venter på deg.

Den norske skolen

Den norske skolen lå tidligere i Torrevieja. Den er nå flyttet til Ciudad Quesada i nabokommunen Rojales, ca.10 minutter fra Torrevieja med bil. Den norske skolen har fullverdig undervisningstilbud for barne- og ungdomsskole, samt videregående skole.

Sjømannskirken

Det finnes en norsk sjømannskirke i Torrevieja. Her holdes det vanlige gudstjenester, konfirmantundervisning, barnedåper og bryllup.

Konsulat

Byen har også norsk konsulat. Her kan fastboende nordmenn bestille nye pass, avgi stemme ved kommune-, fylkes- eller stortingsvalg.

Habaneras

En av de viktigste kulturelle begivenheter i byen er den internasjonale Habaneras og Polyphony, erklært som International turistinteresse. Musikk huset Habaneras arrangerer ulike konserter året rundt. Hvert år arrangerer de internasjonal kor festival. Utendørskonserten Noche de Habaneras, foregår på stranden Playa del Cura, og har blitt meget populært blant befolkningen i Torrevieja.

Fistas

I alle 12 måneder av året arrangeres det en fiesta i Torrevieja. Blant andre kan vi nevne Feria De Mayo. Feiringen er en av de viktigste i byen og arrangeres i Mai. Festen en typisk spansk med et stort innslag av flamenco. Arrangementet, som går fra onsdag til søndag, begynner med åpning og lyssetting av messen. Så blir det dans, hesteridning, hesteshow og daglige forestillinger som gjør det til en uforglemmelig opplevelse.

Fotografi av GUOLKER Fotografía

Kort om historien til Torreveja

Frem til 1802 eksisterte Torrevieja kun med noen arbeider hus og et gammelt vakttårn, noe som gav stedet sitt navn (La torre vieja (som på spansk betyr «Det gamle tårnet»). I 1803 besluttet Charles IV av Spania flytting av saltutvinningsanleggene i La Mata til selve byen, og det ble bygget en bosetning der.

I 1829 ble byen fullstendig ødelagt av et jordskjelv, men saltutvinningsanleggene ble raskt gjenoppbygd og åpnet på nytt. I 1931 fikk byen et økonomisk legat fra kong Alfonso XIII. I denne perioden utviklet byen seg som følge av økt produksjon av lin, hamp og bomull.

På 1800-tallet ble salt fra byen hovedsakelig eksportert på svenske og nederlandske skip. Saltetterspørselen fra andre spanske områder og da hovedsakelig fra Valencia og Galicia, var svært begrenset.

Mot slutten av 1900-tallet ble nesten en fjerdedel av alt salt som ble utvunnet i Torrevieja solgt til det spanske markedet, resten ble eksportert.

Fotografi av GUOLKER Fotografía

Fotografi av GUOLKER Fotografía

BOLIGER FOR SALG I TORREVIEJA