Santa Pola

Santa Pola er en kystlandsby som ligger ved Middelhavet på Costa Blanca sør i provinsen Alicante i Spania. Kun 15 minutter fra Alicante internasjonale flyplass.

Byen har en befolkning på ca. 30 000 innbyggere der ca. 10 000 er bosatt i byområdet. Santa Pola er kjent for salt produksjon i naturparken Salines de Santa Pola, lokal turisme og dens atmosfære og havneområde.  Santa Pola ble bygget over ruinene av en romersk landsby kalt Portus Ilicitanus (Harbour of Elche).

Kystfiske og lokal turisme

Santa Pola er i dag en kystfiske og turistby. Befolkningen mer enn dobler seg om sommeren Byens sjarm og populære beliggenhet ved Middelhavet og korte avstand til Alicante by og flyplass, har gjort at mange spanjoler og europeere har valg feriebolig nettopp i Santa Pola.

Fasiliteter

Byen har eget Akvarium, fornøyelsespark for barn, tilbud om forskjellige typer vann sport, klatring mm. Sentrumskjernen er   liten og intim og de har utbedret havnen med flott promenade, flere restauranter og kafeer. I sentrum av Santa Pola er det en festning fra 1600 tallet. Den ble bygd for å hindre pirat angrep. I dag inneholder den museer og utstillingsrom.

Øya Tabarca

Den nærliggende øya Tabarca kan besøkes med båt som går fra havnen i Santa Pola. Øyen er et populært utfartssted for bading, dykkere, snorklere, båtfolk og rekreasjon. Øya har flere restauranter og en historie som strekker seg langt tilbake i tid.

Bolige for salg i Santa Pola

No Properties Found.