San Luis – Torrevieja

San Luis befinner seg kun 3-4 kilometer fra Torrevieja sentrum på Costa Blanca sør i Alicante provinsen i Spania.  45 min. fra Alicante internasjonale flyplass.

San Luis er et rolig eneboligområde med sentral og populær beliggenhet mellom de to kjent salt sjøene. Området er ferdigutviklet og har en blanding av fastboende og ferierende fra ulike nasjoner.

Den Norske skolen og sjømannskirken

Den norske skolen i Rojales som tilbyr grunnskole og videregående ligger kun noen kilometer fra San Luis. Til Den norske sjømannskirken i Torrevieja, som også tilbyr en rekke aktiviteter og kulturelle tilbud er det gåavstand.

Området kan tilby en rekke restauranter, dagligvarebutikk mm.

Parque de La Mata

Når du bor i San Luis kommer du deg raskt bort til det flotte rekreasjonsstedet Lagunas de La Mata, et mekka for deg som generelt liker deg utendørs, gå tur, løpe eller sykle.  Området har et rikt fugleliv med flere utkikkstårn.

Kommunikasjon

Fra San Luis kobler du raskt ned på hovedveien CV- 905 som bringer deg inn til Torrevieja Sentrum på 6-7 minutter, eller ut på N-332 som tar deg sørover og nordover langs Middelhavet og Costa Blanca kysten. Det er bussforbindelse mellom San Luis og Torrevieja.

Den grønne rute

Nede ved saltsjøen Laguna de Torrevieja, som grenser til den nedre delen av San Luis, går det en 6,7 km. lang grønn rute, adskilt fra trafikk, som kan benyttes av sykelister, spaserende og rullestolbrukere.   Ruten går i det gamle jernbanesporet som gikk fra Torrevieja til Albatera. Følger du ruten inn mot Torrevieja, ender du opp ved den gamle jernbanestasjonen og ikke så langt fra den populære stranden Acequion.

Saltsjøen i Torrevieja

San Luis grenser til saltsjøen i Torrevieja. Saltet kommer fra filtrert havvann i sjøen. Vannet krystalliseres og blir til salt. Sjøen får sin karakteristiske rosa farge fra en mikroorganisme som heter Artemia Salina. For å få saltet ut av sjøen bruker arbeiderne trebåter, plassert en etter en og former en såkalt «train».

Nærmeste strender befinner seg i Torrevieja.