La Marina

La Marina er en liten kystlandsby på Costa Blanca sør i Spania. La Marina ligger mellom Santa Pola og Alicante i nord, Guardamar og Torrevieja i sør. Kun 20 minutters kjøring fra Alicante flyplass.

Utviklingen

Utviklingen i La Marina skjer oppe i åsene for selve landsbyen. Her er det etablert ulike områder for utbygging for ulike typer boliger. Her finner du også mange butikker, barer, restauranter og et kommunalt svømmebasseng, sportssenter, blant andre fasiliteter.

Fastboende og rekreasjon

La Marina har en fin blanding av fastboende og ferierende nordeuropeere og spanjoler.

Her kan du nyte det gode liv med godt klima, god mat og flotte områder for rekreasjon. I området ved stranden er det muligheter for piknik inne blant furutrærne som gir litt skygge for solen.

Landsbyen har et utvalg av butikker, servicetilbud og bussforbindelse som tar deg nordover og sørover langs kysten.

Området har et naturskjønt kystlandskap mot Middelhavet, med bølgende sanddyner, flora og fauna. Sandstranden på La Marina strekker rundt 17 kilometer fra Santa Pola til Torrevieja.

I La Marina tilbys ulike former for sports- og fritidsaktiviteter. Du kan leie sykkel, spille mini-golf, ta dykkerkurs, ridning gå over sanddynene eller bare nyte det lokale landskapet.

Lokalt marked

Det er et ukentlig marked i La Marina. De fleste omkringliggende landsbyer har også det. Markedet i La Marina er på torsdag og søndag. Markedet befinner seg i sentrum av landsbyen.

Utflukter

Ta kystveien N-332 og besøk de mange landsbyene langs Costa Blanca kysten. Her finner du sjarmerende steder med god mat, flotte strender og hyggelige mennesker. Infrastrukturen i området er god, her er det bare å legge i vei. Er du glad i fjellturer, finns det mange fjell i kort avstand med bil.

Ønsker du å ta en dag i storby kan du velge mellom Alicante, Murcia og Cartagena.

Klima i verdenseliten

Verdens helseorganisasjon anbefalte allerede i 1986 klimaet i området som et av de beste i verden. Costa Blanca har et typisk middelhavsklima, godt beskyttet av de omkringliggende fjellene mot de kalde nordavindene om vinteren. Med ca. 320 soldager i året og en gjennomsnitt temperatur på ca. 20 grader er Costa Blanca et populært område for mange.