Guardamar

Guardamar er en spansk kystlandsby som ligger ved Middelhavet på Costa Blanca sør i provinsen Alicante i Spania. Byen befinner seg ca. 30 minutter fra Alicante internasjonale flyplass.

Guardamar har ca. 20 000 innbyggere, i hovedsak fastboende spanjoler, bykjerne med folkeliv og alle servicetilbud. Byens grønne lunge, parken Reina Sofia byr på et flott område for rekreasjon, lekeapparater for barn, utescene, dammer med skilpadder og områder for ulike fuglearter. Det arrangeres også ulike events i parken. Sportssenteret i byen har sentral beliggenhet og tilbyr ulike aktiviteter. Guardamar har en 12 kilometer lang kystlinje med sandstrand som strekker seg fra elven Segura og sørover til kommunegrensen for Torrevieja.

Pinjeskogen

Guardamar har et 840 hektar stort pinjeskogområdet som ligger mellom Middelhavet og byen. Trærne ble på slutten av 1920 tallet, plantet for å beskytte byen mot sanden som kom fra ørkenen i Afrika. Sanden var i ferd med å begrave byen.

I dag er skogen det største rekreasjonsområde i byen, med flotte veier og turstier

Skandinavisk bosetting

Guardamar har en betydelig skandinavisk bosetting fordelt på de ulike urbanisasjonene i området.

Sjømannskirke

I nabokommunen Torrevieja er det norsk sjømannskirke som tilbyr en rekke aktiviteter og kulturelle tilbud.

Den norske skolen

I byen Quesada, som befinner seg ca. 10 minutter unna med bil, ligger den norske skolen, som har fullverdig undervisningstilbud for barne- og ungdomsskole, samt videregående.

Den norske skolen

Den norske skolen i Rojales som tilbyr grunnskole og videregående ligger kun noen kilometer fra San Luis. Til Den norske sjømannskirken i Torrevieja, som også tilbyr en rekke aktiviteter og kulturelle tilbud er det gåavstand.

Boliger for salg i Guardamar

No Properties Found.