Finestrat

Finestrat er en av de mest sjarmerende byene på Costa Blanca, En herlig kystby som samtidig kombinerer grønn natur, stillhet og et flott fjellandskap med den karakteristiske fjelltoppen Puig Campana.

Landsbyen Finestrat og strandferiestedet Cala Finestrat er begge plassert i Marina Baja området på Costa Blanca.  55 kilometer nordøst fra Alicante Internasjonale Flyplass. Finestrat grenser til byene Villajoyosa i sørvest og Benidorm i nordøst. Finestrat har i overkant av 7 000 innbyggere.

Gamlebyen ligger i fjellsiden av Puig Campana med fantastisk utsikt til fjellene, kysten og Middelhavet. Den sjarmerende landsbyen har et typisk maurisk preg, med fargerike malte hus og trange brosteinsbelagte gater. Landsbyen har beholdt mye av sin gamle sjarm, med sin mauriske følelse og fortidsminner.

I Finestrat kan du vandre rolig gjennom historiske gater og torg, puste inn frisk luft og kjenne duften fra gamle frukthager med mandel, oliven og algorrobo trær. Det historiske sentrum er bygget på grunnmuren av et gammelt maurisk slott.

Cala de Finestrat

I området rundt Cala Finestrat finner du et godt utvalg av restauranter, barer og butikker. I løpet av sommermånedene er det kunst og håndverk marked på promenaden i løpet av ettermiddagen. Stranden i La Cala er utmerket for bading og ideell for barn. 

Finestrat mot modernismen
Gjennom historien har Finestrat basert sin økonomi på jordbruk med dyrking av mandler, oliven, appelsiner og nisperos. Med sin strategiske beliggenhet, oppdaget landsbyen på åttitallet dens store potensiale for turisme.

Finestrat har klart å bolde sitt historiske særpreg mens landsbyen tilpasser seg nye tider og det moderne samfunnet. I en kombinasjon av tradisjon og det moderne har landsbyen tatt vare på miljøet og skapt en god harmoni. Mange nordeuropeere har derfor allerede etablert seg med feriebolig i Finestrat og er tiltrukket av landsbyens sjarm, naturlige miljø og klima.

Finestrat er en by med en lovende fremtid. Økonomien vokser, er dens naturlige miljø er respektert og beundret.

Kommunale tjenester
Å leve i Finestrat er å leve i en by full av tjenester. I mange år har kommunen jobbet for å møte behovene til sin voksende befolkning. Utdanning, helse, sosiale, urbane, kulturelle og miljømessige tjenester er tilgjengelig for alle beboere og besøkende til kommunen.

De største landsbyfestene i Finestrat arrangeres 24. august, andre uka i september og i starten av februar.

BOLIGER FOR SALG I FINESTRAT