Altea

Altea befinner seg i Alicanteprovinsen på Costa Blanca nord i Spania. Fra Alicante internasjonale flyplass tar det ca. 45 minutter med bil om du benytter motorveien og 60 minutter om du benytter den nasjonale veien N-332.  Altea ligger ca. 140 km. fra Valencia.

En av de vakreste kystlandsbyene på hele Costa Blanca

Alte er godt kjent blant nordmenn og mange av de har allerede valgt Alte som sitt feriested. Flere kunstnere, poeter og forfattere fra store deler av verden har valgt å bo i denne sjarmerende kystlandsbyen ved Middelhavet.  Deres tilstedeværelse sammen med befolkningen på ca. 24 000 har bidratt til Alteas miljø og sjarm. Altea blir betegnet som en av de vakreste stedene på hele Costa Blanca.

Naturomgivelser

Altea kan by på fantastiske naturomgivelser som innbyr til flotte opplevelser i omkringliggende fjell. Her kan du gå i fjellet om morgenen og avslutte dagen på stranden. Det kuperte landskapet tiltrekker seg mosjonister, syklister og løpere.

Alteas sjarm

I Altea og områdene rundt er det lett å få slappet av og finne roen samtidig som du har nærheten til Middelhavet og strendene. Gamlebyen med sine karakteristiske hvitkalkede hus og smale gater uten trafikk, ligger på en høyde med kirken og kirkeplassen som det høyeste punktet. Her kan du gå rundt og kjenne på Alteas gode atmosfære. Besøke kunstgalleri eller sitte ned på en av de mange restaurantene eller uteserveringene. Havnen i Altea er et populært samlingspunkt for alle. Langs den flotte promenaden er det flere interessante restauranter og ved bystranden kan du bade i Middelhavet fra sentrum av Altea.

Byen er delt i tre områder, strandpromenaden, sentrum og kirkeplassen med gamlebyen. Alle fulle av koselige små spisesteder. Det er ikke mer enn 10 minutter å gå til noe.

Kysttoget

Kysttoget som går mellom Alicante og Denia passerer gjennom Altea. Toget regnes som et landemerke og har i dag ca. fem millioner reisende i året. Linjen er ca. 10 mil og bringer deg rundt til mange flotte kystlandsbyer på Costa Blanca nord. Blant annet Calpe, Benisa, Alfaz del Pi, Albir, Benidorm, Villajoyosa og El Campello.

Viktig turistmål

Altea er et viktig turistmål for spanske turister. Om formiddagene ankommer det flere busser. De fleste legger turen opp i gammelbyen og besøker den berømte kirken med de to glaserte blå kuplene. Utsikten fra kirkeplassen er formidabel.

Markedsdagen i Altea er på tirsdager.

Boliger for salg i Altea